ŠTA JE UZROK SVIH BOLESTI? KISELOST TELA?

1281473737w9l7FN

IMATE PRAVO NA IZBOR.

Više kiseline u našim ćelijama znači manje kiseonika, pošto kiselina istiskuje kiseonik, a poznato je da je kiseonik od suštinske važnosti za zdravo funkcionisanje organizma. Neki lekari tvrde da tretirajući rak kao gljivu postižu oko 90% uspeha. Ključ svega je dovođenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. (Bolja dostupnost znači i bolje rezultate.) Dakle pretvarajući KISELU u BAZNU sredinu, vi otklanjate pogodno tle za razvoj bolesti i to jednostavnom upotrebom sode bikarbone. Limun je takodje važna namirnica jer kada ga unesete u organizam ili na kožu, limunska kiselina izaziva jaku baznu reakciju organizma.

Istraživači su davno otkrili razlog zašto kisele kiše ubijaju sav život u jezerima i rekama a to je kiselinsko stanje. Sav kiseonik se toliko čvrsto zbije uz vodonik da postaje biološki neupotrebljiv.

Otto Warburg je dobio Nobelovu Nagradu 1932. za njegov rad, „Uzroci i prevencija raka“,  pokazuje u svojim ranijim radovima povezanost nastanka raka sa nedostatkom kiseonika u ćelijama. Nedostatak kiseonika ne samo što smanjuje pH vrednost ćelija već i dozvoljava mikroformima da bujaju. Prilikom smrti kiseonik napušta naše telo i ono ubrzo postaje ekstremno kiselo. Mikroformi su odgovorni za telesno razlaganje u najjednostavniju formu – mikroorganizam. Kada telo postane nezdravo kiselo, ali i dalje živo, ovi mikroformi će početi proces razlaganja prouzrokujući fermentaciju naših ćelija. Mr. Warburg je takođe pokazao da nastajanje mutiranih receptora, što dovodi do raka, ne može da se desi ukoliko je pH vrednost ćelije u zdravom nivou kalcijuma. Kalcijum osigurava razlaganje glukoze u četiri nukleotida – adenin, gvanin, citozin i tiamin (osnovni blokovi DNK koji  podržavaju zdravu DNK sintezu).

Kada je pH vrednost ćelije kisela, glukoza se razlaže u mlečnu kiselinu te na taj način stvarajući još kiseliju sredinu oduzima ćelijama osnovni materijal koji im je potreban za kopiranje DNK.

Dakle videli smo šta se dešava kada imamo kiselkasta tela i ostanemo bez kiseonika u našim ćelijama. Šta da očekujemo kada imamo zdrave, mineralima  i kiseonikom obogaćene ćelije:

–         Za početak, više energije! Povećanje kiseonika u telu nam daje energiju da radimo šta hoćemo što je suprotno stanju ravnodušnosti i letargije.

–         Bolje spavamo

–         Telo koje funkcioniše efikasno. Kada prirodni odbrambeni mehanizam tela funkcioniše na optimalnom nivou drastično se smanjuje pojava alergije i bolesti.

–         Kalcijum igra vitalnu ulogu u održavanju ravnoteže pH nivoa u našoj krvi, pljuvački, ekstra celularnoj tečnosti i intra celularnoj  tečnosti ( tečnost u ćeliji ) služeći kao odbojnik.

–         Zdravo telo ima kalcijuma  u velikim količinama, tako da krv neće morati da ga crpi iz drugih izvora – kostiju ili pljuvačke.

–         Zdrava pH vrednost znači da ima manje kiseline u tečnostima, na taj način dozvoljavajući  veće prisustvo kiseonika.

–         Bolest, zaraza i rak se ne mogu javiti u ćelijama koje su pune kiseonika.

–         Kao zaključak, stvarno je neverovatno kako efikasno naše telo može funkcionisati  ukoliko ga snabdemo sa odgovarajućim hranjivim sastojcima i mineralima.

–         pH je mera koliko je neka supstanca kisela ili alkalna

–         Alkalno = DOBRO!  Kiselo = LOŠE…

–         pH 7.2 – 7.5 je zdravo. Sve ispod 6.5 označava nedostatak minerala i teži ka bolesnom.

Vaša pH vrednost – koliko ste zdravi ?

Šta je  pH skala ?

Da uprostimo, to je mera koliko je kisela ili alkalna neka supstanca (pH je „potencijalni vodonik„) ali što se vašeg tela tiče to je slika vašeg zdravlja. Razumevajući kako nivoi pH vrednosti vaših telesnih tečnosti utiču na vaše zdravlje, ovo saznanje će vam omogućiti da saznate koliko ste u stvari zdravi.

pH skala kreće se u vrednostima od 0 – 14 , a vrednost od 7.0 je neutralna. Sve što je ispod 7.0  je više kisela a sve što je iznad 7.0 više je alkalna vrednost.

pH Vrednost

pH vrednost pljuvačke zdrave osobe je malo alkalna i kreće se od 7.2 do 7.5, i za razliku od krvi koja ima svoje striktne parametre, pH vrednost pljuvačke može da varira. Osoba koja je bolesna ili pati od nedostatka minerala će uglavnom imati pH vrednost negde između 6.5 do 4.5, što je blag do jak kiseli odnos.

Kada se uzima pH test pljuvačke sa lakmus papirom najbolje je sačekati 2 sata posle jela, jer može doći do pogrešnih rezultata ukoliko ste u svoj organizam uneli hranu lili piće koji formiraju kiselu pH vrednost kao što su proizvodi od prerađenog belog brašna, kafa ili gazirana pića ili alkalnu pH vrednost, sok od voća i povrća, (sveže isceđen) sirova hrana, orasi itd.

Kako izmeriti vašu pH vrednost ?

Postoje dve tečnosti u telu koje se mogu na konvencionalan način testirati i daju preciznu indikaciju pH vrednosti stomaka. Jedno je pljuvačka a drugo je urin.

Da bi ste izmerili pH vrednost pljuvačke prvo progutajte a potom sakupite novu pljuvačku. Ovo treba uraditi 3 puta. Potom ispljunite u kašiku, stavite test papir u pljuvačku, otresite višak i odmah pročitajte (merenje prve pljuvačke se može razlikovati od treće za nekoliko desetina pH vrednosti). Proizvođač ne preporučuje da stavljate papir u usta bez obzira što nije toksičan. Napišite na papir od dana do dana vaše pH vrednosti. Ovo uradite na početku dana pre uzimanja bilo kakvog jela ili pića. Ovo će biti vaša normalna pH vrednost pljuvačke pre nego što je promenite unoseći jelo ili piće u njih. Sačuvajte ovo što ste zabeležili i beležite u narednih nekoliko dana. Ovo je najjednostavniji način da se izvrši  rutinski test pH vrednosti. Samo pogledate vrednosti na početku dana i uporedite ih sa vrednostima od prethodnih dana. Ukoliko su promene tokom predstojećih dana malo prema alkalnom delu 7.0-7.4 na pravom ste putu. Ukoliko nema promena ili se vrednosti udaljavaju od normalne onda ne radite dovoljno da popravite svoje zdravlje! Ove vrednosti mogu da se promene i usled emocionalnog ili mentalnog stanja osobe (uzmite u obzir ukoliko izračunavate pH vrednosti).

Upozorenje: Papir za testiranje pH vrednosti je napravljen za momentalno čitanje rezultata. Ukoliko čekate 30 sekundi pH vrednosti će se promeniti zbog isparavanja.

PH test urina

Sačuvajte malo prvog jutarnjeg urina, uzmite 7 cm papira za pH testiranje i stavite ga u urin. Posmatrajte da li se dešavaju neke promene boja na papiru i uporedite ih sa bojama na prikazanoj tabeli. Zapišite koja od boja najviše odgovara vašoj boji sa tabele. Urin otkriva cikluse za alkalnu gradnju (anabolizam) ili kiselu razgradnju (katabolizam). pH vrednost u urinu pokazuje nastojanje tela preko bubrega, nadbubrežnika, pluća i gonads da reguliše pH vrednost preko buffer-a (tampon) soli i hormona. Urin može prilično tačno da prikaže hemijsku sliku tela pošto bubrezi filtriraju bufer soli od pH normativa i mogu pružiti vrednosti na osnovu toga šta telo odstranjuje. pH vrednost urina može varirati od oko 4.5 pa do 9.0 u ekstremnim slučajevima ali idealan raspon pH vrednosti jo od 5.8 – 6.8. Ukoliko vaš urin ima promenljivu pH vrednost između 6.0-6.4 ujutro i 6.4-7.0 uveče, vaše telo funkcioniše u granicama normalnog zdravlja.

Vaše zdravlje je vaš izbor, pH test je dragoceno sredstvo koje će vas usmeriti ka zdravlju.

Eksponencijalna PH skala

Jednu stvar koju morate upamtiti je da je pH skala eksponencijalna, što znači da za svako povećanje/smanjenje  pH vrednosti u stvari znači desetostruko povećanje/smanjenje nivoa kiselosti. Pa tako razlika u kiselosti između pH 7.5 i 4.5 nije tri puta više kiseline već 1000 puta!

KOJU HRANU JESTI, A KOJU IZBEGAVATI
Hrana koja podstiče lužnatost Hrana koja podstiče kiselost
Sve sveže voće ALKOHOL!!!
Sve sveže zelene salate Ječam
Sve klice Crni ili beli biber
Sve povrće (sirovo pre svega) Hleb
Jabučni ocat KOLAČI (i ostali šećeri)
Bademove ili suncokretove semenke (namočene) Konzervirano voće i povrće (ili iz mikrotalasne)
Kukuruz na klipu Gazirana pića
Datulje Sve žitne pahuljice
Suvo voće (bez sumpora) Čokolada
Sveže bobičasto voće Kafa ili kofein (i iz čaja)
Sveže osušeno začinsko bilje Mlečni proizvodi
Sokovi od svežeg voća Jaja
Sokovi od svežeg povrća Hrana kuvana sa uljem
Beli luk Žitarice (osim quinoa i prosa)
Surutka od kozjeg mleka Meso, riba, perad, školjke
“Zelena hrana” (alge, spirulina, chlorella) Nikotin
Biljni čajevi (bez kofeina) Zobena kaša
Limun Testenine
Bob Kokice
Organski javorov sirup Konzervansi
Sva hladno ceđena ulja od: avokada, kokosa, lana, grožđa, maslina, bojadistarskog bodlja, šafrana i suncokreta Prerađena hrana + so (uključujući morsku, keltsku i himalajsku)
Lubenice i dinje Kupovni sokovi
Proso Soja, tofu, tempeh
Krompiri Beli i svi ostali prerađeni šećeri
Quinoa Umetni zaslađivači
Grožđice Čajevi sa kofeinom
Kiseli kupus (opran od soli) Ocat (osim jabučnog)
Morsko povrće (dobro isprano)
Supe od povrća (bez povrća)

DODATAK:

“Dr Simoncini tvrdi da, tretirajući rak kao gljivu, postiže oko 90% uspeha. Ključ svega je dovođenje tumora u kontakt s NATRIJUM BIKARBONATOM (sodom bikarbonom) što je bliže moguće. Bolja dostupnost znači i bolje rezultate. Dakle, oralna primjena za probavni trakt, klistir za rektum, ispiranje za vaginu i maternicu, intravenoznu inekciju za pluća i mozak, inhalacije za gornje disajne puteve. Neki unutarnji organi mogu se tretirati uvođenjem katetera u arterije. Kod raka kože 7% tinkturu joda treba mazati po zahvaćenom području jednom dnevno, 20-30 dana, s ciljem stvaranja kraste od mnogo slojeva. Ova procedura se može primijeniti i kod tretiranja psorijaze. Tumorske kolonije počinju se povlačiti između trećeg i četvrtog dana, a kolabiraju između petog i šestog dana. Potpun ciklus sastoji se od 6 dana tretiranja i 6 dana bez tretiranja što treba ponoviti 4 puta. Najvažnije nus-pojave su žeđ i malaksalost. Rak se neće vratiti budete li živeli zdravim načinom života. Ovde naglašavam da su protokol i doziranje propisani za svaku lokaciju i ništa se ne sme preduzimati po ličnom nahođenju”.

Da bi Vam pomogli u razjašnjenju šta je to mnogo spominjani zdrav način života, pogledajte i pročitajte sve naše savete (www.stopcorner.wordpress.com) i sigurni smo da ćete sami znati šta je potrebno da se pomerite sa tačke na kojoj se sada nalazite.

“Sama soda bikarbona je moćan lek za rak, posebno u digestivnom sistemu počev od usta pa do kraja debelog creva”. Za rak izvan digestivnog sistema soda bikarbona nema efekta jer će veliki deo dok stigne do drugih organa već biti neutralisan kiselinama u tankom crevu.

Za ove tumore (van digestivnog sistema) se koristi solucija koja se ubacuje u krv što, naravno, čini lekar. Koristi se samo čista soda birakbona farmaceutski napravljena. Po protokolu doktora Simoncinija kod oralne primene za vreme prve nedelje tretmana ne sme se uzimati više od dve kafene kašičice dnevno.
Za vreme druge i treće nedelje ne više od jedne kafene kašičice dnevno. Ove doze se mogu prekoračiti samo uz lekarsku dozvolu. Ovakvo doziranje bikarbone sode iz ovog tretmana se ne sme koristiti više od tri nedelje.

Za rak kože i druge eksterne kancere (uključujući i rektalni klistir) kada soda bikarbona dolazi u direktan kontakt sa kancerom, ove restrikcije ne važe.

“Kancer je kiselina, posebno mlečna kiselina kao otpadni produkt zbog niskog nivoa kiseonika i otpadni produkt gljivica i plesni”, podseća doktor Simoncini.

Živite aktivno, živite zdravo uz savete sa http://www.stopcorner.wordpress.com

Mi ne prodajemo, mi pomažemo savetima.

Napiši komentar