PREDEO SA ŽIVOTNIM PROSEKOM IZNAD 100 GODINA! KAKO?

PLEME U KOJEM LJUDI ŽIVE PREKO 100 GODINA, A RAK IM NIJE POZNAT


Hunzaljudi

Još jedna potvrda koliko smo se odvojili od prirode ne razmišljajući o posledicama!

Sve više ljudi zainteresovalo se za „neobičan fenomen“ u severnom Pakistanu gde je otkriveno malo poznato pleme čiji pripadnici žive i preko 100 godina, a kancer im je praktično nepoznata bolest. Njihova tajna je u tome što zbog tradicionalne prehrane dnevno konzumiraju od 250 do 3000 miligrama vitamina B17!

Ipak treba kazati da je ovo supstanca koja nije priznata od službene (grobljanske) medicine, pa se tako leatril (koji se još naziva amygdalin ili vitamin B17) uglavnom koristi u „alternativnoj“ medicini, u nekim zemljama je praktično ilegalan – poput SAD gde ga nije odobirala tamošnja FDA, koja je na saveznom nivou regultaor tržišta lekova. Zaključci su veoma jasni. Mi Vama bolest Vi nama pare.

Inače, većina ljudi uzima laetril u obliku jezgri kajsije. U sredini kajsije je tvrda koštica. Ukoliko razbijete tu tvrdu košticu uz pomoć klešta ili čekića, vi ćete otkriti jednu malu semenku (jezgro u sredini koja izgleda kao badem). Međutim, mekša je od badema i naravno, nema ukus poput badema. Osušeno jezgro koštice kajsije se jede jer je sveže veoma gorko. Možete ga konzumirati tokom zimskih i jesenjih dana ako budete dovoljno odgovorni prema sebi i ličnom zdravlju.

U sjevernom Pakistanu dnevno konzumiraju od 250 do 3000 miligrama vitamina B17 i bolest navodno ne poznaju.

Vitamin B17 ili amigdalin je prvi put otkriven 1830.g. u gorkom bademu. Ernst T. Krebs. Jr. (1912 – 1996) je bio hemičar koji je prvi promovisao amygdalin kao lek protiv raka početkom 1950 godine. Od amigdalina je napravio polusintetički destilat nazvavši ga vitaminom B17 ili Laetrile. Danas se često pod imenom leatrile ili vitamin B17 smatra i sam amigdalin u prirodnom obliku nađen u košticama kajsije, jabuke i ostalim prirodnim izvorima ovog vitamina.

Teorija lečenja raka s vitaminom B17 se zasniva na tome da je rak odnosno pojava tumora posledica neishranjenosti, konkretno nedostatka važnih vitamina (B17) i ostalih minerala, kao što je slično skorbut bio posledica nedostataka vitamina C.

Činjenica je da je ‘moderni’ čovek tzv. zapadne civilizacije izloženiji raku nego ‘primitivnije’ kulture. Dr. Krebs kao jedno od mogućih objašnjenja navodi podatak da primera radi pripadnici spomenutog plemena Hunza dnevno konzumiraju od 250 do 3000 miligrama vitamina B17 za razliku od prosečnog Evropljanina ili Amerikanca koji  uobičajenom ‘zapadnjačkom’ industrijski proseciranom hranom dobija u proseku 2 mg nitrilozida (vitamina B17).

Pleme Hunza je staro pleme stacionarno u severnom Pakistanu čiji pripadnici u pravilu dožive preko 100 godina, a za rak kao bolest ne znaju. Njihova hrana ima bogati udio vitamina B17. Bogatstvo u plemenu Hunza se meri količinom stabala kajsije, što ima više stabala, pripadnik plemena je ugledniji i bogatiji, jer su osušene koštice kajsije posebna hrana. Osušene koštice kajsije su najbogatije nitrilozidom (vitaminom B17).

Laetril je pao u zaborav nakon smrti poznatog nemačkog doktora za rak Hansa Niepera, koji je lečio princezu od Monaka Karolinu kao i glumca Džon Vejna. Centar gde se i danas koristi laetril je Klinika Contreras u Tihuani i to već 25 godina. Knjiga Phillipa Daya “Rak: zašto još uvek umiremo znajući istinu” (Cancer: Why we’re still dying to know the truth) učinila je da se o ovoj supstanci opet više govori.

Za osobu u remisiji, 16 jezgri kajsije trebalo bi biti korišćeno kao minimum. Danas se na mnogo mesta može kupiti koštica kajsije. Imajte na umu da web stranice koje prodaju koštice, odnosno jezgre kajsije ne mogu legalno davati bilo kakve izjave o laetrilu i košticama koje će biti korišćene za lečenje raka.

Druge namirnice bogate laetrilom jesu integralni proso i heljda. Hleb napravljen od njih, međutim, najčešće ne sadrži visok procenat prosa ili heljde jer bi takav hleb inače bio pretvrd. Osim toga, semenke bobičastog voća, kao što su crvene maline i crne kupine su bogate laetrilom. Crvene maline osim toga imaju u svojim semenkama i drugog navodnog ubicu raka: elagičnu kiselinu (Ellagic Acid).

Da li je ovo dovoljan šamar neandertalcima modernog doba ili je potrebno ponoviti dobro poznatu rečenicu da je BOLJE SPREČITI NEGO LEČITI? U egoističnom društvu, čiji smo neodvojivi deo, i okruženju ego-manijaka koji su sve samo ne dovoljno pametni, jasno se nameće potreba da se lečimo prirodom pre nego je kasno. Ma šta nam okruženje govori, držite se moći prirode i istražujte. Bar nam je svima dostupan internet, treba samo želeti saznati kad smo već zanemarili stare savete naših predaka.

Advertisements

Napiši komentar

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s